Maatregelen per 28 november

Door de huidige maatregelen zijn wij verplicht om 17u gesloten. Verder hebben wij te maken met regels omtrent CTB, afstand houden en mondkapjes. De huidige maatregelen waren verwarrend voor ons als sportbranche. Geen verbod op contactsporten en voor sporten als de 1,5 meter niet aangehouden kan worden. Maar wat is nu van toepassing op welke sport en wat is van toepassing op ons aanbod?

Onze branchevereniging NL Actief heeft deze week uitsluitsel gegeven. Hier en daar voelt het een beetje krom, maar dit is waar we ons aan moeten houden.
 
CTB SCANNEN
Leden en bezoekers hebben alleen toegang tot Westvliet na het scannen van een geldig coronatoegangsbewijs (CTB). Uitzonderingen daarop zijn functionele rollen (personeel) en fysiotherapieklanten die niet komen sporten, maar alleen komen voor een behandeling in de behandelkamer.
1,5 METER AFSTAND
Iedereen wordt geacht 1,5 meter afstand te houden in alle openbare ruimtes, zoals de gangen, kleedkamers en toiletgroepen. Alleen voor sporten die je met 1,5 meter kunt beoefenen, moet die afstand worden aangehouden. Dit betekent voor sporters van 18 jaar en ouder het volgende:
   
 
  • Alle racketsporten mogen gespeeld worden zonder beperking. Zodra je van de baan komt, word je geacht wél 1,5 meter afstand te houden.
  •  Alle contactsporten zijn toegestaan. Judo mag. Kom je van de mat, dan word je geacht 1,5 meter afstand te houden.
  • Fitness en groepslessen mogen met inachtneming van 1,5 meter afstand.
Wij hebben zodra alles helder was, onze maximumaantallen van de groepslessen aangepast en de placering met tape op de grond aangegeven. Voor fitness zitten wij ruimschoots onder de norm met het aantal te reserveren plekken. Wel vragen we fitnessers zelf hun verantwoordelijkheid te nemen en afstand te bewaren tot medesporters.

Voor de studio’s gelden de volgende aantallen:
  • In CYCLE.| spinningstudio zijn 14 deelnemers toegestaan. Wij hebben daartoe zadels van fietsen verwijderd.
  • In POWER.| active studio zijn 20 plaatsen voor deelnemers aan lessen als BodyPump en XCore. Er zijn 17 plaatsen voor vloerlessen. Andere lessen zoals Zumba, Tai Ji Qi Gong hebben al een aangepast deelnemersaantal gericht op de soort les.
  • In STIL.| body & mindstudio is plaats voor 12 deelnemers aan de lessen.
 
MONDKAPJESPLICHT
Graag herinneren we je nog een keer aan de mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes. Onze entree, hallen, horeca en toiletgroepen behoren daartoe. In de horeca mag het mondkapje af zodra je gaat zitten, en ook tijdens het sporten.
 
De afgelopen week hebben we veel mondkapjes uitgedeeld. Denk je eraan er zelf een mee te nemen? Als je dat bent vergeten, kun je er een kopen bij de receptie voor €0,50.
Cookie instellingen