Maatregel vanaf 6 november

Dinsdagavond 2 november hebben demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge in hun persconferentie bekend gemaakt hoe het kabinet het aantal besmettingen en IC-opnames in de komende weken naar beneden wil brengen. Ze hadden daarbij een slechte boodschap voor de fitnessbranche en de sport in brede zin: we worden door de overheid verplicht vanaf zaterdag 6 november te controleren op het coronatoegangsbewijs (CTB) voor sporters van 18 jaar en ouder. Dat geldt zowel binnen als buiten voor georganiseerde sportbeoefening.
 
De overheid vraagt ons ongewenst om een rol te nemen in een maatschappelijke discussie over vrijheid. Terwijl de fitnessbranche in deze pandemie bewezen heeft een veilige omgeving te zijn waar mensen verantwoord kunnen sporten en waar nagenoeg geen besmettingen plaats gevonden hebben. Tegelijkertijd willen we ook benoemen dat het overgrote deel van de mensen zich heeft laten vaccineren en van daaruit nog steeds hecht aan een veilige omgeving. Dan bedoelen we niet alleen adequaat omgaan met de controles, maar ook de andere maatregelen zoals hygiëne (handen wassen) en afstand houden als dat mogelijk is. Het is ook van belang om oog te houden voor deze groep klanten in de branche. 

Onze branchevereniging NL Actief blijft zich hard maken voor ons sportscholen om een vrije openstelling te bewerkstellingen. Voor nu kunnen wij niet anders dan de maatregel te respecteren. Wij kunnen als bedrijf niet riskeren de deuren te moeten sluiten als bij controle blijkt dat wij de overheidsmaatregel niet uitvoeren. Wij zijn nog niet hersteld van 1,5 jaar impact van coronamaatregelen op ons bedrijf. 

Onderstaande brief is om die reden direct na de personferentie verstuurd naar al onze leden. 
 
Beste lid,

De aangekondigde persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge is net afgelopen. De laatste dagen waren er al wat nu afgekondigde maatregelen uitgelekt. Er ging van alles rond, maar nu weten we het zeker. Deze maatregel gaat vanaf zaterdag 6 november van kracht en hiermee bent u van harte welkom bij Westvliet:


 
  • De toegang tot Westvliet wordt verleend na het scannen van uw coronatoegangsbewijs bij elk bezoek. Een coronatoegangsbewijs kunt u op uw mobiele telefoon laten zien of geprint meenemen op papier. Het bewijs geeft aan dat u (a) gevaccineerd bent, (b) een herstelbewijs hebt of (c) een negatief PCR-testbewijs hebt. Op deze manier blijft het voor iedereen mogelijk te komen en te blijven sporten.
 
ALGEMEEN
Blijf thuis bij klachten! Al bent u in het bezit van een coronatoegangsbewijs, dan nog willen wij u dringend verzoeken uw eigen verantwoordelijk te nemen en niet naar de club te komen indien u klachten ervaart passend in het rijtje van een covid-19 besmetting.
 
TIP
Wij zullen ons best doen alle coronatoegangsbewijzen zo snel mogelijk te scannen bij de entree VOOR DE POORTJES. Als u voor een bepaalde groepsles of training komt, wilt u er dan rekening mee houden dat het kan voorkomen dat u vertraging oploopt bij binnenkomst. Kom dus op tijd, zodat u zonder stress ook op tijd in uw les bent.  
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAGD
Zou u het leuk vinden ons te helpen de komende tijd bij het scannen van de coronatoegangsbewijzen? Er zijn tijdstippen in de week dat het heel druk is bij binnenkomst en we in de normale situatie al handjes te kort komen.  Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!
Bij de receptie hebben wij een intekenlijst klaarliggen waarop u uw naam kunt noteren voor de tijdstippen waarop wij hulp nodig hebben en u wilt helpen. Onze dank is groot!
 
TOT SLOT
Wij willen benadrukken dat wij als club geen politiek of maatschappelijk standpunt innemen. Ons doel is onze leden een actief en gezond leven te laten leiden en u daarin te ondersteunen. 
 
Wij hopen u snel weer te zien!
 
Met sportieve groeten,
 
Ambani de Haan
General manager Westvliet
Cookie instellingen