De groepsles van de maand september: Tai Ji Qi Gong.

Heb je weleens een groepje mensen in een park langzaam zien bewegen en je afgevraagd wat ze eigenlijk aan het doen waren?
Misschien de drang gehad om mee te doen en het niet te durven?
Dan is er nu DE kans!

Speciaal voor iedereen die kennis wil maken met Tai Ji of voor diegene die er geen genoeg van kan krijgen...

Extra lessen alleen in de maand september: elke donderdagavond van 19.00-20.00u in studio 1.


De les is de gehele maand september GRATIS voor introducees!
Kom langs en doe mee met de extra les Tai Ji op 6, 13, 20 of 27 september.

Even voorstellen: onze Tai Ji Qi Gong leraar Frenk Butters Ruben


We zijn het gevoel kwijtgeraakt.
In onze maatschappij worden we dagelijks overladen door een stroom van informatie. We zijn te vaak en te veel met het hoofd bezig en kunnen ons ook nog eens moeilijk losmaken van deze hoofdzaken. We zijn vergeten wat zich onder dat hoofd bevindt.
En dat is wat ik probeer mijn cursisten te laten oefenen, door vloeiende en langzaam uitgevoerde Chinese bewegingsvormen; te laten voelen hoe balans te vinden tussen hoofd- en bijzaken.
28 jaar geleden kwam ik in aanraking met Tai ji Quan (ook wel Tái Chi Chuan genoemd, spreek uit Taai Djie Tsjoewen) na een zware blessure opgelopen te hebben tijdens een Koreaanse sporttraining. Artsen adviseerden om te stoppen met deze sport. Via een bevriende sportinstructeur werd ik gewezen op de bewegingskunst Tai Ji Quan. Deze Chinese bewegingsvormen, afgeleid uit eeuwenoude krijgskunsten, hebben niet alleen ertoe geleid dat het genezingsproces van mijn blessure versneld werd, ze zorgden ook voor een flinke dosis nieuwsgierigheid naar het effect van deze bewegingsvormen op de algehele gezondheid.   

Zo’n 18 jaar geleden werd ik geattendeerd op het bestaan van een echte Chinese grootmeester (shifu), shifu Fei Yu Liang. Hij stamt uit een eeuwenoud geslacht van Wushu-meesters en beheerst een ongelooflijke hoeveelheid krijgskunststijlen. Bij hem heb ik de lerarenopleiding gevolgd en mijn diploma Tai Ji Quan behaald en vervolgens bij professor Yu Dinghai van de Chinese Health Qigong Association mijn diploma’s voor Qi Gong-vormen Wu Qin Xi (diervormen) en Ba Duan Jin (8 brokaatweefselen). Naast Tai ji en Qi Gong vormen besteed ik in de lessen ook aandacht aan andere Chinese bewegingskunsten zoals Ba Guah, Xing Yi enzovoort.

Inmiddels beoefen ik 28 jaar Tai Ji Quan en andere Chinese bewegingskunsten en 12 jaar geleden ben ik gestart met mijn eigen Tai Ji-school. Daarnaast geef ik les op 3 sportscholen in Voorburg (Westvliet), Zoetermeer en Amsterdam.

Westvliet Fitness- en Racketclub is de sportschool waar ik het langste bij zit, namelijk sinds 2014. Voor mij is Westvliet een bijzondere sportschool op een unieke locatie met heel veel mogelijkheden!

Wil je meer weten over mijn les, de inhoud en wat de els doet voor jouw lichaam en algehele gezondheid?

Klik dan hier om de beschrijving van Tai Ji Qi Gong te lezen of vul onderstaand formulier in voor het opgeven voor de eerst volgende Tai Ji Gi Gong les bij Westvliet!

JA! Ik wil een proefles!

Cookie instellingen